středa 28. září 2011

Jeden den - trailer, informace


Ráda bych zde upozornila na nový film. Konec září je skoro tu a do kin se konečně dostává mnou dlouho očekávaný film Jeden den.

Romantické drama, u kterého se zasmějete, ale dojde i na kapesníky, je natočeno podle stejnojmenného britského bestselleru Davida Nichollse.

Nicholls nám v knize ukazuje uníkátní příběh dvou lidí, jejich cestu životem po dalších 10 let a nutno podotknout, že v jejich osudu se najde mnoho z nás.

Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) se poprvé setkávají krátce po jejich promoci na univerzitě ve Skotsku. Věci ale nejdou vždy podle plánu, a z Emmy a Dextera se stávají přátelé, kteří se setkají každý rok na Svatého Swithina. A my diváci, se stáváme svědky jejich cesty životem. Sdílíme jejich úspěchy a radosti, ale i smutek a bolest.

Režie se ujala ne tolik známá režisérka Lone Scherfig (Škola života, Italština pro začátečníky) a krásnou hudbu složila talentovaná Rachel Portman (Never Let Me Go).

Toto romantické drama s Anne Hathaway a Jimem Sturgessem v hlavních rolích mělo světovou premiéru už ke konci srpna. Do českých kin se ale dostane 6. října.



A i když se Jeden den v Americe setkává převážně se smíšenými kritikami, do kina se už moc těším. Četla jsem jeho knižní předlohu a musím říct, že jsem z ní byla nadšená. Pár amerických recenzí jsem si četla, ale nechci se nechat zbytečně dopředu ovlivnit. A vám radím totéž, kolikrát se už stalo, že váš dojem z filmu se neshodoval s odbornou kritikou?

Žádné komentáře:

Okomentovat