pátek 2. prosince 2011

Muži, kteří nenávidí ženy - trailer, informace


Muži, kteří nenávidí ženy (The Girl with the Dragon Tattoo). Thriller natočený podle stejnojmenné literární předlohy švédského spisovatele Stiega Larssona, si pod taktovku vzal známý americký režisér David Fincher (Sedm, Klub rváčů, Zodiac), jehož filmy Podivuhodný případ Benjamina Buttona a The Social Network mu vynesly nominace na Oscara.

Hlavní postavou tohoto thrilleru je Mikael Blomkvist (Daniel Craig). Klasický novinář, který by za kvalitní a úspěšný článek dal cokoli. Jeho nejnovějším úkolem je vyšetřit starý kriminální případ. Vnučka Henrika Vangera (Christopher Plummer) před čtyřiceti lety beze stopy zmizela a podezření padá na celou Vangerovu rodinu.

Poté, co se Blomkvist seznámí s Lisbeth Salander (Rooney Mara), mladou počítačovou hackerkou, utvoří skvělý pátrací tým a společně začnou odkrývat utajovanou rodinnou historii.

Kromě již zmíněných herců se ve filmu také objeví Stellan Skarsgård, Joely Richardson nebo Embeth Davidtz.



Světová premiéra snímku Muži, kteří nenávidí ženy proběhne 21. prosince. V českých kinech by měl být promítán v lednu 2012.

3 komentáře:

  1. Na tomhle rozhodně v kině chybět nebudu. Sice nemůžu pochopit ten trend posledních let, že se remakeují filmy, které byly zfilmovány teprve nedávno. Po více letech bych to pochopila. Já jsem ale neviděla švédskou verzi, takže v tomto případě to ani neřeším, ale věřím, že pro ty, kteří mají švédskou verzi rádi, bude tenhle film asi oříšek. Pro mě je zásadní jméno David Fincher, tomuto člověku věřím, on dokáže z každého tématu dostat naprosto maximum. Navíc jde o krimi a Fincherova Sedm je u mě v tomto žánru stále nepřekonatelná, takže očekávání jsou velká.

    OdpovědětVymazat
  2. Opakuji se, ale asi takhle: toto je remake něčeho, co remake nepotřebuje. Ale jelikož blackbusterem nepohrdnu, budu ten první, kdo bude sedět v kině a porovnávat tento snímek s knihou a původním filmem :D

    OdpovědětVymazat
  3. :) Taky jsem zastánce názoru, že pokud se nějaký film povede a je natočen dobře, pak mi přijde zbytečné natáčet ho znovu. A navíc, ne vždycky se povede to kouzlo původní verze přenést i do té nové.
    Ale vzhledem k faktu, že švédskou verzi jsem neviděla, nemůžu tedy soudit, zda toto "pravidlo" tady platí nebo ne. Na film se ale celkově těším, podle traileru to vypadá zajímavě, tak doufám, že nebudu odcházet z kina zklamaná.

    OdpovědětVymazat