sobota 12. listopadu 2011

My Week with Marilyn - trailer, informace


Tak podlouhé době mám chvilku volného času a spolu s ní přináším nový filmový tip. Pomalu ale jistě se blíží konec roku a spolu s ním i premiéra životopisného dramatu Simona Curtise.

Jméno tohoto anglického režiséra nemusí být každému známo. Pro krátké představení, Simon Curtis vstoupil do šíršího podvědomí diváků jako režisér poměrně dobře hodnocených seriálů jako např. Advokáti, Dvacet tisíc ulic pod nebem či jeho poslední novinka Cranford s Judi Dench v hlavní roli. Letos však poprvé debutuje s životoposným dramatem My Week with Marilyn.

Jak už název sám napovídá, jedná se o film vyprávějící část příběhu slavné a nesmrtelné americké hvězdy 50. let minulého století Marilyn Monroe.

Píše se rok 1957 a Marilyn Monroe dokončuje přípravy na svém novém filmu Princ a tanečnice, který ji následně poponesl o další krůček blíž ke slávě a bohatsví, ale také k trápení a tragickému konci. V této době se nachází i děj tohoto filmu. Marilyn a jeji nový manžel Arthur Miller (Dougray Scott) jsou právě na líbánkách a užívají si šťastných chvil. Miller ale musí odjet na služební cestu a jejím novým doprovodem se stává Colin Clark (Eddie Redmayne). Zaměstnanec Sira Laurence Oliviera (Kenneth Branagh), jehož úkolem je pečovat a dávát pozor na tutu novou hvězdu.



Po dlouhém výběru byla obsazena do hlavní role Michelle Williams (Zkrocená hora, Blue Valentine). To vyvolalo řadu rozporuplných diskuzí. Zda-li byla volba správná, můžete posoudit i vy. My Week with Marilyn bude mít světovou premiéru 23. listopadu. Datum české premiéry zatím není znám.

4 komentáře:

  1. Michelle Williams od dob Zkrocené hory nekontrolovaně obdivuji, takže tento životopisný snímek očekávám s vrcholným nadšením! (PS: Nevadilo by, kdybych k sobě na blog přidal odkaz na tyto stránky? Tento styl psaní recenzí, novinek atd. se mi totiž opravdu zalíbil a rád bych se podělil dál ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se na tento film těším, trailer mě velmi zaujal. Michelle Williams je výborná herečka a myslím, že pro tuto roli se strašně hodí. Těším i na Eddieho Redmayna, už delší dobu tohoto člověka považuji za velice talentovaného mladého herce.

    OdpovědětVymazat
  3. I já. Michelle mám ráda a Eddieho si taky z pár filmů dokážu vybavit. Právě na internetu jsem četla pár ne příliš lichotivých názorů na adresu Michelle kvůli výběru pro tuhle roli. Ale mně sem dokonale sedne. Řekla bych, že vybrali dobře. Uvidíme.. :)

    Avalon: Pááni, určitě ne. Moc si toho vážím, že se to někomu líbí, děkuju moc! :)

    OdpovědětVymazat