úterý 13. března 2012

Na Cestě - trailer, informace


Tak podlouhé době mám chvilku volného času a spolu s ní přináším nový filmový tip. Již nějaký čas patřím mezi fanoušky beatnické generace, jejichž ne jedno literární dílo zdobí moji knihovnu. Když jsem se dozvěděla, že se chystá adaptace jedné z nejzámnějších knih všech dob od Jacka Kerouaca, měla jsem smíšené pocity. Podaří se tvůrcům zachovat originalitu a krásnost knihy nebo nakonec půjde o další zklamání? Po neskutečně dlouhé době plné spekulací, problémů a termínů, které nebyly splněny, byl konečně zveřejněn první trailer dramatu Na Cestě.

Ústřední postavou celého dějství je Sal Paradise (Sam Riley), který divákovi vypráví příběh o části života, který prožil na cestách napříč americkým kontinentem. Na začátku filmu a celého vyprávění se začínající spisovatel Sal Paradise setkává s kontroverzním a populárním Deanem Moriartym (Garrett Hedlund), který má na Sala prosbu. Chtěl by se také naučit psát. Dean se ale po pár dnech rozhodne k odjezdu a zanechá Sala samotného.

Po nějaké době se Sal rozhodne po vzoru Deana podniknout cestu stopem na západ a navštívit v Denveru všechny ty bezvadné lidi, o kterých mu Dean vyprávěl. A hlavně, opět potkat samotného Deana. V Denveru nakonec nachází Deana ve společnosti s jeho novou láskou a manželkou Marylou (Kristen Stewart). Nakonec se vydají na cestu, která je zavede až do dalekého Mexika a díky které okusí pocit svodoby, volnosti a jiných radovánek ale také pocit smutku a bezvýznamnosti vlastní existence.

Ve vedlejších rolích jsou také k vidění Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Amy Adams či Tom Sturridge. Režie se ujal brazilský režisér Walter Salles (Motocyklové deníky, Temné vody), jehož mezinárodní snímek Paříži, miluji Tě si získal slibná hodnocení.



Na Cestě (On the Road) by mělo mít svoji světovou premiéru ke konci jara tohoto roku. Datum české premiéry zatím zveřejněno nebylo. Pokud bude snímek promítán i v českých kinech, mělo by se jednat o období konce roku.

1 komentář:

  1. Další z mých dychtivě vyhlížených filmů. Moc se těším, trailer vypadá fajn. Líbí se mi obsazení, že prostě vsadili na neokoukané tváře. Tak snad nás nečeká zklamání

    OdpovědětVymazat