pondělí 19. září 2011

Bláznivá, zatracená láska (Recenze)

O tomto filmu jsem se dozvěděla někdy kolem Velikonoc, kdy byl zveřejněn první trailer. Uplynula nějaká ta doba a 15. září do českých kin konečně vstoupila romantická komedie Bláznivá, zatracená láska.



Někdo by si mohl říct, že jde o další průměrnou a dopředu předvídatelnou americkou komedii. Omyl. Tohle je opravdu výjimka, která potvrzuje pravidlo. Můžete se zasmát, můžete si pobrečet, ale nikdy si během filmu nepokladete otázku, proč jste sem na to vlastně šli.

Hned na začátku se seznámíme s manželským párem, který ještě čekají perné chvíle. Asi hlavní postava celého dějství, Cal Weaver (Steve Carell), pracující jako účetní, který má krásnou ženu, děti, rodinný dům. Tedy vše, po čem vždy toužil. Nebo si to alespoň myslel. Tento názor ale nesdílí jeho žena Emily (Julianne Moore), která mu hned v úvodní scéně oznámí, že se chce dát rozvést. Jak se dalo předpokládat, zdrcený Cal se stěhuje pryč ze svého rodinného domu. Pryč od své krásné manželky. Pryč od svého poklidného života.

Po několik nocí je k vidění v jednom luxusním baru v Los Angeles, kde potkává "chlápka", který očividně nezná slovo jako porážka, neúspěch a odmítnutí. Dotyčný lamač ženských srdcí, Jacob Palmer (Ryan Gosling) se rozhodne, že Calovi pomůže objevit jeho ztracené já. Udělá z něho jeho věrnou kopii. A zoufalý Cal s vidinou na lepší a jasnější budoucnost na jeho nabídku nakonec kývne.

A zatímco se z Cala stává přitažlivý muž ve středních letech, Jacob potkává studentku práv, dívku jménem Hanna (Emma Stone), která obrátí jeho život vzhůru nohama. Dilema čelí také Emily, které se ustavičně dvoří kolega z práce David Lindhagen (Kevin Bacon). A aby toho nebylo málo, zamilovaný je také Calův syn Robbie, který se snaží získat náklonost své chůvy a dívky ze školy.

Herecké výkony jsou výtečné. Tato sestava se vážně povedla. Steve Carell vás zaručeně rozesměje a přesvědčí v jaké svízelné situaci se nachází, Ryan Gosling dokazuje, že umí hrát a dámy jistě potěší svým zevnějškem, hlavně v jedné scéně, krásný pohled je také na Emmu Stone a Julianne Moore a pozadu nezůstávají ani Kevin Bacon a Marisa Tomei.

Ráda bych zde ještě upozornila na samotný závěr filmu, který přináší nečekané rozzuzlení. A také příjemnou hudbu, která film doprovází od začátku až do konce.



Takže ať už český překlad původního názvu zní jakkoli, zklamaná nejsem. Přímo naopak. Bláznivá, zatracená láska je jednou z mála komedií, která se doopravdy povedla. U filmu jsem se zasmála, zamyslela, pokochala pohledem na krásné herecké obsazení i zaradovala. Vřele doporučuji.
Moje hodnocení: 78%

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze a naprosto s ní souhlasím. Strašně mě film překvapit, je to taková příjemná pohodovka se skvělými herci a s nečekaným zvratem.

    OdpovědětVymazat
  2. :) děkuju moc, jsem ráda, že se líbila.

    OdpovědětVymazat