čtvrtek 8. září 2011

VFF 2011 nabídka titulů...

... aneb na co se můžeme v budoucnu těšit.

V posledním příspěvku jsem vás informovala o letošním ročníku filmového festivalu v Benátkách. Festival začal poslední den v srpnu a skončí 10. září. Ale nebojte se. Nebudu zde vypisovat kompletní seznam titulů, které byly nebo budou letos promítány. Objeví se tu pouze ty, o kterých si myslím, že stojí za to je zmínit.

Začala bych politickým thrillerem The Ides of March, který započal letošní benátskou epopej. V hlavních rolích se nám představí George Clooney a Ryan Gosling, který letos uvádí do kin samé úspěšné snímky (Crazy, Stupid, Love nebo Drive.) Tinker, Tailor, Soldier, Spy další thriller tentokrát z období studené války s Garry Oldmanem, Colinem Firthem nebo Tomem Hardy se už teď setkává s poměrně dobrým hodnocením.

Jste-li příznivci drama s prvky thrilleru, určitě vás potěší A Dangerous Method. Psychologické drama, které vstoupí do kin 23. listopadu, si už na světové filmové databázi IMDb stačilo vydobýt hodnotící známku 9. Snímek vypráví o dvou velkých představitelích této abstraktní vědy. Sigmund Freud (Viggo Mortensen), Carl Jung (Michael Fassbender) a Sabina Spielrein (Keira Knightley) vás zasvětí do pojmů jako je psychoanalýza, freudismus a další.

Pokud máte rádi dobová dramata, na své si přijdete u dalšího filmového zpracování Wuthering Heights neboli Na Větrné hůrce. V hlavních rolích se představí poměrně neznámí herci jako Kaya Scodelario, James Howson a Oliver Milburn. Premiéra je stanovena na 11. listopadu.

A na závěr konečně trochu humoru. Jestliže máte těch dramat a thrillerů už dost, potěší vás komediální drama Carnage s Kate Winslet, Jodie Foster a Christophem Waltzem.

Jak jsem už napsala, je to pouhý výčet ze všech promítaných filmů. Pokud máte zájem vidět celý seznam, navštivte oficiální stránky tohoto festivalu.

Žádné komentáře:

Okomentovat