neděle 25. září 2011

Toronto International Film Festival


Éra festivalů nabízejících snímky plné ambicí na nějaké to ohodnocení, ne-li rovnou Oscara, je opět tu. Dá se říct, že ji odstartoval filmový festival v Benátkách, na který navazovala další filmová přehlídka v Torontu.

Svoji premiéru zde mělo komediální drama Violet & Daisy se Saoirse Ronan a Alexis Bledel v hlavní roli. Salmon Fishing in the Yemen, prozatím velmi dobře hodnocené drama s Ewanem McGregorem, Kristin Scott Thomas a Emily Blunt, která do kin letos také uvede svůj další film Your Sister´s Sister. The Descendants, ve kterém se nám George Clooney představí jako otec, který se snaží o znovu navázání vztahu se svými dcerami po tragické smrti jejich matky a jeho ženy.

Komedie Butter o mladé adoptované Američance, která nalezne svůj talent v krájení másla. Pokud jste příznivci vtipů, možná vás zaujmou komedie Friends with Kids nebo Hysteria.

Kanadskou premiéru mělo také drama Shame s Michaelem Fassbenderem a Carey Mulligan (oba tito herci mají na svém kontě v poslední době opravdu povedené filmy a nyní nepřichází s ničím jiným). Za zmínku stojí také další drama Moneyball s Bradem Pittem, Robin Wright and Jonah Hill.

V této kanadské metropoli se objevily také filmy, na které jsem už upozorňovala v souvislosti s filmovým festivalem v Benátkách. Mezi nimi nechybělo The Ides of March, Cronenbergova Nebezpečná metoda (A Dangerous Method), Tinker, Tailor, Soldier, Spy nebo Wuthering Heights.

Žádné komentáře:

Okomentovat