úterý 21. února 2012

Filmová přehlídka 2012 - jaro, léto


Přestože světem neustále kolují dohady o údajném konci světa, v Hollywoodu vrcholí přípravy na velkolepou filmovou událost - další předávání prestižních a známých Oscarů. Zatímco se jedna filmová etapa blíží ke konci, filmoví tvůrci, kterým se letos nepodařilo dosáhnout kariérního vrcholu v podobě pozlacené sochy, nám divákům, a zároveň Akademikům, opět nabízí pestrou škálu filmů, které nás letos čekají. Na co se tedy můžeme těšit?

Březen:
První jarní měsíc s sebou přináší dlouho očekávané filmy jenž si svoji světovou premiéru odbyly ke konci minulého roku. Hned ze začátku, tedy 1.3., do kin přichází životopisné drama The Iron Lady s Meryl Streep v roli proslulé Margaret Thatcher. Pro ty, kteří by se rádi podívali na snímek z české produkce je k vidění od 8. března komediální drama Čtyři slunce. Ke konci měsíce pak do českých kin vstupuje sci-fi thriller The Hunger Games, dobře hodnocení britské drama We Need to Talk About Kevin, kde se v hlavní roli představí Tilda Swinton, pro romantiky The Vow s Rachel McAdams a Channingem Tatutem nebo romantické drama s prvky komedie Salmon Fishing in the Yemen.

Duben:
O krizi, která zasáhla celý svět, slýcháváme poměrně často. Pomalu ale jistě zasahuje všechna odvětví našeho běžného života a tak bylo pouze otázkou času, kdy postihne i filmový průmysl. Každý z nás si jistě povšiml, že ceny lístků do kina se neustále zvedají a zaplněné sály vyprazdňují. Filmoví pořadatelé proto přicházejí s novinkou, kdy do promítacího programu zařadí staré trháky, které mají za úkol přilákat co nejvíce diváků. Proto se nelekejte až v kinech od 5. dubna narazíte na snímek Titanic. O týden později bude možno vidět drama This Must Be the Place, fantasy komedii Mirror, Mirror, War of the Buttons, hvězdně obsazené komediální drama The Best Exotic Marigold Hotel s Billem Nighy, Meggie Smith nebo Judi Dench, pro příznivce novodobých romantických dramat s dopředu známou dějovou linií je tu film The Lucky One. Na konci měsíce do českých kin vstoupí thriller The Raven natočený podle literární předlohy E. A. Poea.

Květen:
Květen bude ve znamení akčních filmů. Hned ze začátku měsíce do kin vstupuje očekávané akční sci-fi The Avengers. V tu samou dobu bude také k vidění kriminální drama Trainspotting s Ewanem McGregorem z roku 1996. Dark Shadows, hvězdně obsazený thriller z díly Tima Burtona v hlavních rolích s Johnny Deppem, Helenou Bonham Carter, Evou Green či Michelle Pfeiffer. Ke koncí májového období nás čeká již druhá zfilmovaná Sněhurka v tomto roce, tentokrát s Charlize Theron, Chrisem Hemsworthem a Kristen Stewart s názvem Snow White and the Huntsman.

Červen:
Na začátku léta do kin dobutuje sci-fi Prometheus s Michaelem Fassbenderem a Charlize Theron, dokumentární film o lidoopech Chimpanzee, pro menší diváky se na velké plátno opět vrací známí hrdinové z afrického ostrovu Madagaskar a trochu humoru s sebou přinese Five-Year Engagement s Emily Blunt a Jasonem Segelem.

1 komentář:

  1. Moc se těším na We Need to Talk About Kevin,The Raven a Dark Shadows !

    OdpovědětVymazat