pátek 21. října 2011

Stud - trailer, informace


Anglický a ne tolik známý režisér Steve McQueen letos do kin přináší své želízko v ohni. Stud (Shame). Jeden z nejočekávanějších a nejambicióznějších snímků roku.

Psychologické drama o muži, který na první pohled vypadá jako všichni ostatní. Po delším poznání však zjišťujeme, že vše není, jak se na první pohled zdá. Brandon (Michael Fassbender) má problém s převzetím kontroly nad svým sexuálním životem. Ten se mu ale (možná překvapivě) začně rozpadat až ve chvíli, kdy se do jeho bytu přistěhuje jeho mladší sestra Sissy (Carey Mulligan).

Stud je zajímavým pohledem do světa muže trpícího netypickým problémem. Jeho světová premiéra proběhne 2. prosince, ale už teď si získává skvělá hodnocení, nominace a výhry. Velká slova chvály padají na Michaela Fassbendera, který letos přivádí do kin samé úspěšné filmy (X-Men: První třída, Jana Eyrová, Nebezpečná metoda). A dává okolí jasně najevo, že jeho jméno z filmové historie jen tak nezmizí.

Výjimkou není ani ztvárnění vedlejší role Carey Mulligan (Neopouštěj mě, Drive), která si za něj odnesla ocenění Hollywood Film Award.



Stud bude promítán v českých kinech až v únoru 2012. Bohužel, musíme si tedy ještě nějakou dobu počkat. Malou útěchou zůstává trailer, který naznačuje, že to čekání by mohlo stát za to.

3 komentáře:

  1. Už teď se předpokládá oscarová nominace a není se čemu divit - tanhle film už samotnou, abych tak řekl, komorně-velkolepou propagací nám dává najevo, že to bude "fakt síla." Akorát si na to budeme muset počkat. Ale kdo si počká... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hodně se těším. Trailer je naprosto skvělý a hodně zaujal. Michael je skvělý herec a myslím, že touto rolí má nakročeno i k té oscarové nominaci.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se už nemůžu dočkat. Oba herce mám ráda, film vypadá podle dosavadních informací dobře se zajímavým příběhem.
    Avalon: taky to vidím alespoň na nominaci pro hlavní roli :D :)

    OdpovědětVymazat