neděle 29. dubna 2012

Filmová přehlídka 2012 - červen, červenec


Léto je ve filmové branži obdobím, kdy spousta lidí, převážně mladých, chodí do kina a užívá si tak volného času. A tak se není čemu divit, že čím více se tohle roční období blíží, tím více si filmoví tvůrci začínají mnout ruce nad budoucím výdělkem. Ale co nás tedy letos čeká? Co stojí za návštěvu kina a pro co můžeme být klidně doma?

Červen: Hned z kraje měsíce do českých vstupuje sci-fi Prometheus. Známý režisér Ridley Scott se opět ve své další práci hodlá věnovat akční tématice a do hlavních rolí obsadil Michaela Fassbendera, Noomi Rapace, Charlize Theron a Guye Pearce. 21 Jump Street, klasická americká akční komedie s Channingem Tatumem a v poslední době velmi úspěšným Jonahem Hillem. A pro milovníky animovaných filmů je v nabídce další pokračování nekonečné Doby ledové, tentokrát s názvem Země v pohybu. Trochu humoru s sebou přinese Five-Year Engagement s Emily Blunt a Jasonem Segelem. A do krásy přírody se můžeme ponořit spolu s dokmentárním filmem Chimpanzee.

Červenec: Měsíc, kdy se blockbusterové filmy rozjíždějí naplno. Mezi nimi je například nová verze příběhu pavoučího muže Amazing Spider-Man, kde si hlavního hrdinu zahrál Andrew Garfield a Gwen Stay ztvářnila Emma Stone. Magic Mike, další klasická americká komedie s Matthewem McConaugheym a Alexem Pettyferem. Drama Savages vyprávějící příběh dvou mladíku, kteří obchodují s marihuannou a život berou jako jeden velký ráj do dne, kdy dojde ke střetu s mexickým drogovým kartelem a jejich společná přítelkyně je unesena. K vidění je zde Aaron Johnson, Salma Hayek, John Travolta nebo Emile Hirsch. Na konci měsíce do kin vstoupí dlouho očekávané pokračování Nolanovy "ságy" o netopýřím hrdinovi, Temný rytíř povstal. S hvězdným obsazením jako např. Gary Oldman, Christian Bale, Marion Cotillard, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt nebo Tom Hardy, s režií Christophera Nolana a hudbou Hanse Zimmera je už dopředu velmi pravděpodobné, že se máme doopravdy na co těšit.

2 komentáře:

  1. Pro mě jeden z nejočekávanějších filmu tohoto léta je určitě Prometheus, na to se těším fakt hodně. Na nové Spider-mana jsem taky docela dost zvědavá. A pak samozřejmě Temný rytíř povstal. Zrovna před pár dny jsem si znovu pustila Temného rytíře a znovu žasla nad tím, co Nolan s Batmanem dokázal udělat a jsem zvědavá, čím mě posadí na zadek tentokrát. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. :) taky se hodně, ale vážně hodně :D, těším na Temného rytíře.. na ostatní snímky také, ale tento zatím jednoznačně vítězí :D

    OdpovědětVymazat