čtvrtek 15. prosince 2011

Vánoční televizní speciál


Vánoce nám už klepou na dveře a spolu s nimi se blíží doba odpočinku, pohody, vůně cukroví a vánočního stromku. Poslouchání koled, zimních radovánek a nadělování dárků. Na pozadí této idylky se ale každoročně odehrává boj mezi televizními stanicemi o co největší přízeň diváků.

Proto jsem se rozhodla napsat článek filmových tipů, které budou přes svátky v televizi vysílány.

22. prosince
Jste-li už vyčerpaní z celého předvánočního stresu a chcete si na chvíli odpočinout a pobavit se, americká komedie Na svatého Valentýna bude tou pravou volbou (HBO Comedy 17.05). V 18.15 opět na stanici HBO bude vysíláno britské drama Královna Viktorie s Emily Blunt v roli této velkolepé anglické panovnice. Ve 20.00, tedy v hlavní vysílací čas je tu další romantické drama z britské produkce, tentokrát skvělá adaptace románu Jane Austenové, Pýcha a Předsudek s Keirou Knightley a Matthewem MacFadyenem. A o necelou hodinu později, v 20.55, na ČT1 bude k vidění stará romantická komedie Zatímco jsi spal se Sandrou Bullock.

23. prosince
Piráti na vlnách Richarda Curtise (Láska nebeská). Hudební komedie s kompletním britským obsazením bude k vidění na HBO v 15.40. ČT1 a Nova sází na vánoční klasiku a v hlavní čas budou vysílat pohádky, Anděl Páně a O statečném kováři. Na HBO, ve stejnou dobu, bude k vidění Sherlock Holmes s Robertem Downeym Jr. v hlavní roli. Dále se zde představí Jude Law, Rachel McAdams či Mark Strong. Na Prima Love ve 20.45 bude k vidění skvělá britská romantická komedie Láska nebeská. Chcete-li se trochu pobavit, na Primě ve 22.10 další díl zábavné talkshow Jana Krause.

24. prosince
Kromě tradičního pohádkového maratonu je k vidění na HBO Sociální síť v 15.15. V originále The Social Network, jeden z loňských kandidátů na Oscara.
Zatímco ve večerní, sváteční čas televize Nova a Prima sází na klasiku (Tři oříšky pro Popelku, Byl jednou jeden král, Hudbu složil, slova napsal, Pretty Woman), ČT1 přichází před půl desátou se skvělým českým filmem Pelíšky Jana Hřebejka s Miroslavem Donutilem, Simonou Stašovou či Stellou Zázvorkovou.

25. prosince
Ve 20.00 bude na Primě britská novodobá pohádka Kouzelná chůva Nanny McPhee s Colinem Firthem a Emmou Thompson. Ve 22.05 bude na té samé stanici již zmiňovaná Pýcha Předsudek. Pro ty, kteří jsou již přesyceni samými happyendy a pohádkami, je válečné drama Hanební pancharti na HBO ve 21.40. V ten samý čas bude vysílán na Nova Cinema snímek Babel, kde se v hlavích rolích představí Cate Blanchett a Brad Pitt. Na Cinemaxu ve 23.15 thriller Výměna od Clinta Eastwooda s Angelinou Jolie a Johnem Malkovichem.

26. prosince
Shia LaBeauf, Michael Douglas a Carrey Mulligan se objeví ve Wall Street: Peníze nikdy nespí, v 12.45 na HBO. Scarlett Johansson bude k vidění po boku Colina Firtha v Dívce s perlou, Film+ 19.20. Na Nově pak ve 20.00 proběhnou Čtvery Vánoce, romantická oddechovka s Reese Witherspoon a Vincem Vaughnem. Na ČT1 ve 21.30 pak Johnny Depp a Juliette Binoche budou odolávat pokušení Čokolády.

Další filmové tipy:
Prázdniny v Římě (27.12, ČT2, 20.00) v hlavních rolích skvělá Audrey Hepburn a Gregory Peck.
Seznamte se, Joe Black (27.12, Prima, 23.25)

Žádné komentáře:

Okomentovat