neděle 29. dubna 2012

Rust and Bone - trailer, informace

Nevím, jak vy ostatní, ale já osobně jsem velkým fanouškem menších nezávislých snímků. Díky tomu, že často pocházejí z malé produkce a nejsou natolik známé šíršímu okolí, mají v sobě něco milého a kouzelného, co vás uchvátí. Ať už je to hlavní myšlenka filmu, děj nebo výkony hereckého obsazení. A právě jedním takovým příkladem může být novinka francouzského režiséra Jacquese Audiarda.

Rust and Bone, francouzsko-belgické filmové drama natočené podle stejnojmenného souboru povídek kanadského spisovatele Craiga Davidsona, vypráví příběh Aliho (Matthias Schoenaerts), 25letého muže potýkajícího se s problémy nezaměstnanosti a Stéphanie (Marion Cotillard), trenérky kosatek a jiných kytovců v místním podmořském centru. Oba se do sebe záhy zamilují, ale jejich společné šťastné chvíle netrvají věčně. Jednoho dne dojde k nešťastné události, při které je Stéphanie vážně zraněna a ihned odvezena do nemocnice, kde jsou lékaři později nuceni k amputaci obou dolních končetin. Pro Stéphanie je to tvrdá rána a musí se naučit žít nový život s řadou nepříjemných změn.

Režisér tohoto snímku není příliš známý ačkoli stojí za francouzskými projekty jako jsou Prorok (Un Prophète), Čti mi ze rtů (Sur mes lèvres) či Falešný hrdina (Un héros très discret). Jak už tomu bylo i při již zmíněných filmech, tak i tentokrát došlo ke spolupráci mezi Audiardem a Alexandrem Desplatem. Tento pařížský rodák stojí za krásným hudebním obohacením filmů Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 a část 2, Králova řeč, Den zrady nebo Bůh masakru. Co se týče hereckého obsazení, tak nejznámnější osobností, na které také stojí veškerá propagace celého filmu, je francouzská herečka a držitelka cen Akademie Marion Cotillard, která zde hraje hlavní roli.



O tom, zda-li půjde tento snímek do českých kin se stále neví. Prozatím bylo ustanoveno, že bude promítán na letošním filmovém festivalu v Cannes a Palm Springs. Jeho světová premiéra je stanovena na 17. května tohoto roku.

2 komentáře:

  1. Známe české distributory - pokud se do českých kin tento film vůbec někdy dostane, bude to zázrak. Nicméně já se na něj od teď velmi těším - navnadila jsi mě. :D

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda :) Jinak moc bych na to nesázela, že zrovna tenhle film bude v našich kinech :D

    OdpovědětVymazat