sobota 7. dubna 2012

Královská aféra - trailer, informace


Dánský režisér Nikolaj Arcel (Truth About Men, King's Game) není širokému publiku příliš známý. Jeho doposavadní tvorba také ne. Přesto se ale jedná o poměrně talentovaného režiséra, který se letos hlásí opět o slovo a který nám svým nejnovějším počinem En Kongelig Affære neboli Královská aféra dokazuje, že se s ním pro příště musí počítat.

Historické drama vypráví příběh tří postav, které jednou provždy změnily historii Dánska. Karolina Matylda Hannoverská (Alicia Vikander) je britskou princeznou, která je ve svých patnácti letech provdána za svého bratrance a dánského krále Kristiána VII. (Mikkel Boe Følsgaard) trpícího schizofrenií. Jak se dalo očekávat, manželství není příliš šťastné a tak se Karolina Matylda rozhodne žít v osamění spolu se svým novorozeným synem.

Jednoho dne se ale Kristián vrátí z dalekých cest a spolu s ním na královský dvůr přijede také německý lékař a psycholog Johann Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen). Struensee se snaží králi pomoci v léčbě jeho duševní choroby a záhy se tak stává jeho pravou rukou. Tím si ale získává řadu nepřátel v čele s Karolinou Matyldou, která k němu ze začátku nechová vřelé city. Po nějaké době ale mezi ním a královnou vzplane láska, která bude mít nedozírné následky.

Herecké obsazení také nezahrnuje příliš známé tváře. Pro diváka nejvíce povědomými můžou být Mads Mikkelsen (Casino Royale) a Alicia Vikander, která bude tento rok k vidění v další adaptaci známého románu Anna Karenina. Za opomenutí také stojí fakt, že na scénáři se podílel kontroverzní dánský režisér a herec Lars von Trier.



Jak nakonec celé drama dopadne, a jestli se bude jednat o další průměrný film nebo filmařský skvost, se můžete dozvědět již brzy. Snímek do českých kin vstupuje pod názvem Královská aféra (A Royal Affair) 12. dubna.

1 komentář: