pátek 14. října 2011

Sherlock Holmes: Hra stínů - trailer, informace


Možná si ještě pamatujete na dobrodružné drama o slavném anglickém detektivovi z roku 2009. Tento film slavil poměrně velké úspěchy a tak se není čemu divit, že se tvůrci rozhodli pro pokračování. A to se zajímavým ale jednoduchým názvem Sherlock Holmes: Hra stínů.

V prvním díle byl Holmes spolu s Watsonem na stopě spiknutí, které později velmi ohrozilo existenci celého lidstva. V patách jim byl skoro celý Scotland Yard a Holmesova část záhadné minulosti.

Nyní je však doba pro nový případ. Po chvíli klidu přichází zpráva, že rakouský korunní princ byl nalezen mrtvý. Když je však prohlášeno, že spáchal sebevraždu, do případu se zapojuje náš starý Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.). A pomáhat mu nebude nikdo jiný než Watson (Jude Law). Tentokrát však mají těžkou konkurenci a potenciálního nepřítele v patách - profesora Moriartyho (Jared Haris), o kterém se traduje, že svým intelektem a schopnostmi je schopen vyrovnat se i samotnému Holmesovi.

Režie se po úspěšné jedničce nemohl ujmout nikdo jiný než Guy Ritchie (RocknRolla, Hire: The Star). Na scénáři se podíleli Kieran Mulroney a Michele Mulroney. A ve vedlejších rolí se opět představí Rachel McAdams coby Irene Adler a Noomi Rapace v roli Sim.



Sherlock Holmes: Hra stínů bude mít světovou premiéru v Londýně 8. prosince. Do českých kin se dostane hned ze začátku nového roku. Konkrétně 5. ledna 2012.

2 komentáře:

  1. Mně se velmi líbí, že se Mulroneyovi dokázali oprostit od originálních příběhů a napsat vlastní, akčnější a přesto stejně nápaditý scénář, který se do atmosféry SH skutečně hodí a nepůsobí nijak rušivě nebo přehnaně moderně.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. Už první díl se mi velmi líbil takže na ten druhý se už moc těším.

    OdpovědětVymazat