středa 28. prosince 2011

Temný rytíř povstal - trailer, informace


Christopher Nolan. Jméno tohoto režiséra myslím není třeba velmi představovat. Díky filmům Memento, Insomnie či loňskému Počátku oceněnému čtyřmi Oscary bezvýhrady patří mezi nejlepší a nejtalentovanější režiséry současnosti. Do povědomí diváků se ale bezpochyby zapsal triologií o Batmanovi. Batman začíná, Temný rytíř a novinka vstupující do kin příští léto Temný rytíř povstal.

Temný rytíř povstal (The Dark Knight Rises) má být uzavírajícím snímkem Nolanovy ságy a zároveň volně navazujícím na Temného rytíře, trhák z roku 2008.

8 let poté, co byl Gotham vyjmut ze spárů Jokera, který byl posléze odsouzen a přemístěn do Arkhamu, se situace změnila. Lidé již v Batmanovi nevidí spásu a ochranu jako dřív, ale hrozbu a všemožnými prostředky se snaží dávného zachránce dopadnout. Po krku tomuto netopýřímu hrdinovi, miliardářovi Bruci Wyaynovi (Christian Bale) jde nejen místní policie v čele s komisařem Jimem Gordonem (Gary Oldman), ale i dosud neznámý Bane (Tom Hardy) a krásná a záhadná Catwoman Selina Kyle (Anne Hathaway).

Kromě již zmiňovaných se ve snímku také objeví Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Morgan Freeman nebo Michael Caine. A o hudební pozadí se postará Hans Zimmer (Sherlock Holmes, The Pacifik, Poslední samuraj), který spolupracoval s Nolanem již celkem čtyřikrát.



Herecké obsazení, hudba, režie i samotný příběh napovídají, že by mohlo jít o povedený film, který bude na prvních místech v počtu návštěv kina. Jak to nakonec dopadne s jedním z nejočekávanějších snímků příštího roku můžete posoudit sami. Temný rytíř povstal bude mít světovou premiéru 20. července 2012. Do českých kin vstoupí o 6 dní později.

2 komentáře:

  1. Strašně se těším, herecké obsazení úplně úžasné, těším se snad na každého. Nejvíce jsem zvědavá, jak svou roli zvládne Anne Hathaway. Už aby to bylo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat