čtvrtek 13. října 2011

Nebezpečná metoda - trailer, informace


Tak po dlouhé době jsem se rozhodla, že opět přidám nějaký filmový tip. Tentokrát moje volba padla na velmi očekávané drama s psychologickým pozadím - Nebezpečná metoda.

Nebezpečná metoda (A Dangerous Method) Davida Cronenberga ještě neměla svoji premiéru, ale už se stačila předvést na několika známých festivalech včele s Benátkami či Torontem. A prozatím se setkala s velmi dobrým hodnocením.

Filmová adaptace knihy Christophera Hamptona (Talking Cure) vypráví příběh o Carlu Jungovi (Michael Fassbender) a Sigmundu Freudovi (Viggo Mortensen). Dvou velkých ikonách dějin psychologie. Jejich společném bádání, učení, dlouholetém přátelství a konfliktu. Konfliktu, který se objevil po několika letech díky rozdílném chápaní lidské bytosti po psychologické stránce. A také díky ženě, Sabine Spielrein (Keira Knightley). Ve vedlejší roli se pak představí Vincent Cassel jako hlavní zkoumaný pacinet.

Snímek režíroval již zmíněný David Cronenberg (Východní přísliby, Dějiny násilí), který byl pro tento film již nominován na cenu Zlatého lva, a hudbu nesložil nikdo jiný než Howard Shore.



Nebezpečná metoda bude mít svoji světovou premiéru 23. listopadu. My, v Čechách, si na film musíme ještě chvíli počkat. Bohužel. Prozatimní dohady o datumu české premiéry udávají únor 2012.

2 komentáře:

  1. Hodně se na tento film těším, podobné filmy opravdu můžu. navíc výborné herecké trio pohromadě, tohle prostě nemůžu vynechat. Trailer mě taky velmi zaujal. Jen škoda, že u nás si na film ještě počkáme :(

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak. Sama se už taky moc těším, herci, příběh i trailer, vše vypadá zajímavě..takže jediné, co už zbývá, je překonat tu hrozně dlouhou dobu než to bude i u nás.

    OdpovědětVymazat