úterý 1. listopadu 2011

Na Větrné hůrce - trailer, informace


Letošní podzim stejně jako minulý sebou přináší velkou várku nových filmů, mezi kterými lze najít pár opravdu dobrých a kvalitních. Možná, že jedním z nich se stane romantické drama Na Větrné hůrce, zpracované podle stejnojmenného románu Emily Brontë.

Na Větrné hůrce, romantické, místy až psychologické, drama vyprávějící příběh dvou lidí, chladného a bezcitného Heathcliffa (James Howson) s tajemnou minulostí a krásné a nevypočitatelné Kateřiny Earnshaw (Kaya Scodelario). Příběh o velké a neobvyklé lásce, která dovedla ústřední dvojici až na samý konec. Ve vedlejších rolí je k vidění Oliver Milburn, Amy Wren či James Northcote.

Někomu se na první pohled se může zdát, že celý snímek působí až nenápadným dojmem. Žádné reklamy a bilboardy, pramálo informací, poměrně neznámé herecké obsazení.. člověk by si až mohl klást otázku, zda-li si Oscarová režisérka Andrea Arnold za Nejlepší krátkometrážní film (Waps) nevzala příliš velké sousto.

Pokud si však zjístite o filmu bližší informace, zjistíte, že tyto předsudky či zvěsti byly zbytečné. Snímek byl promítán na prestižních filmových festivalech v Torontu, Londýně nebo Benátkách, kde byl nominován na cenu Zlatého Lva. Celkové prozatimní ohlasy jsou více než dobré a slibují pěkný filmový zážitek.



Film Na Větrné hůrce bude mít světovou premiéru 11. listopadu. Datum české premiéry není zatím znám, ale i přesto se myslím máme na co těšit.

2 komentáře:

  1. Brontëová by byla nadšená, kdyby viděla, kolikrát byla (a bude) její kniha adaptována (a vcelku často velmi dobře). Škoda akorát té nejednotnosti českých názvů - Na větrné hůrce, někdy Bouřlivé výšiny a já mám doma tutéž knihu pod názvem Vichrné návrší :D

    OdpovědětVymazat
  2. :D ono podle mě celkově překlady hlavně některých názvů do češtiny..to je někdy vážně něco.

    OdpovědětVymazat