neděle 22. ledna 2012

Perfect Sense - trailer, informace


Tak po delší době jsem se rozhodla, že opět přidám nějaký filmový tip. A tentokrát se musím žánrově opakovat, jako v minulém příspěvku tohoto typu, i dnes se jedná o romantické drama s názvem Perfect Sense.

Tento snímek nejspíš nebude světoznámým, nebude trhat rekordní návštěvy v kinech, neosloví každého diváka a nejspíš ani nepřijde s ničím novým. Podle uvedených informací se jedná spíše o festivalovou záležitost nezávislé produkce se zajímavým hereckým obsazením.

Děj filmu vypráví dva příběhy, které se navzájem prolínají. Mladý šéfkuchař Michael (Ewan McGregor) se zamiluje do dívky ze sousedství, Susan (Eva Green), která je odbornicí na světoznámé choroby. A zatímco jejich vztah jedině vzkvétá, přichází druhá část příběhu s ne příliš lichotivým dějem. Na světě byla objevena nová choroba. Nový nepojmenovaný vir, který postupně napadá celé lidstvo, a který se projevuje tím, že napadení ztrácí tři smysly. Čich, chuť a nakonec sluch.

Snímek byl zfilmován podle literární předlohy Kima Fupza Aakesona, pochází z režie Davida Mackenzie, anglického filmaře známého díky The Last Great Wilderness či Hallam Foe. S krásnou hudbou přispěl německý skladatel Max Richter (Cizinka, Klíč k minulosti).



Perfect Sense patřil mezi favority na loňském Sundance festivalu a vyhrál cenu za Nejlepší film v ocenění Best New British Feature. Do českých kin by měl vstoupit 2. února.

Žádné komentáře:

Okomentovat