úterý 13. září 2011

Joe Wright a Anna Karenina?

Jen malá většina z nás se nikdy alespoň nesetkala s pojmem "Anna Karenina." Tento slavný román od Lva Nikolajeviče Tolstého bude mít své další zpracování na velkém plátně.



>Režie se ujme osvědčený Joe Wright, který ve svých filmech jako Pride&Prejudice nebo Atonement dokázal, že dobová dramata jsou jeho parketou. Prvním filmem tohoto Angličana byla právě Pýcha a předsudek, která se stala povedeným zpracováním. Získala si skvělá hodnocení a Joe Wright dokázal, že jeho jméno jen tak nezmizí. Poté následovalo drama Atonement, životopisné drama The Soloist a thriller Hanna.

Wright se v několika rozhovorech zmínil, že by rád zfilmoval Annu Kareninu. Při otázce, kdo bude jeho hlavní hrdinkou, odpovídal, že má svého favorita a už jen čeká zda s tím bude nebo nebude dotyčný souhlasit. Jak jde vidět, souhlasil. Keira Knightley bude jeho Annou Kareninou a bude to pro oba již třetí vzájemná spolupráce (Pride&Prejudice, Atonement). Manžela Anny, Alexeie Karenina, si zahraje Jude Law a Vronského ztvární mladý Aaron Johnson, pro kterého bude tento projekt nejspíš jeho nějvětší dosavadní výzvou.

Ve filmu se také objeví Matthew Macfadyen (Pride&Prejudice), Saoirse Ronan (Atonement, Hanna), Kelly Macdonald nebo Olivia Williams.

Scénáře se ujme oscarový Tom Stoppard (Shakespeare in love) a o obohacení filmu krásnou hudbou by se mohl opět postarat Dario Marianelli. Alespoň se o tom spekuluje.

Anna Karenina se začne natáčet letos na podzim a už dopředu má velké předpoklady stát se skvělým filmem a uspokojit i velmi náročné díváky.

Žádné komentáře:

Okomentovat