pátek 10. května 2013

August: Osage County - trailer, informace

Americký scénárista a režisér John Wells, jehož jméno je běžnému divákovi známé díky světoznámému televiznímu seriálu Pohotovost, a který stál u zrodu Třetí hlídky a Západního křídla, se po několikaleté práci zaměřené především televiznímu publiku rozhodl pro změnu. Svoji pozornost upřel na stěžejní díla americké literatury a nyní přichází s filmovou adaptací dramatu August: Osage County (Srpen v zemi indiánů), jenž bylo v roce 2008 oceněno Pulitzerovou cenou, a které je dodnes považováno jako jedna z nejlepších divadelních her uvedených na Broadwayi.

Děj vypráví příběh rodiny Westonů žijících ve státu Oklahoma. Beverly Weston (Sam Shepard), básník potýkající se s problémy s alkoholem, má starost o svoji manželku Violet (Meryl Streep), která již nějakou dobu trpí rakovinou úst a nedávno se stala závislou na drogách, a proto najímá pečovatelku Johnnu (Misty Upham).

Beverly po nějaké době zmizí, a přestože probíhá rozsáhlé pátrání po pohřešovaném otci, samotný Beverly je o pár dnů později nalezen mrtvý; spáchal sebevraždu. Violetiny dcery, Barbara (Julia Roberts) a Karen (Juliette Lewis), se spolu se svými partnery a Ivy (Julianne Nicholson), která v domě bydlí, vrací domů na pohřeb otce a hlavy rodiny. Celé setkání je doprovázeno sérií tragikomických momentů a dávných sporů, jenž brzy vyjdou znovu na povrch.



V dalších rolích se také představí Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch, Chris Cooper, Dermot Mulroney či Margo Martindale. Produkce snímku je pod záštitou George Clooneyho a Granta Heslova a o scénář snímku se postarala samotná autorka divadelní předlohy, Tracy Letts. Světová premiéra filmu je naplánována na 8. listopadu a je zde velká pravděpodobnost, že o tomto projektu uslyšíme i během další oscarové sezóny.

Žádné komentáře:

Okomentovat